"ဘေလာ့လုပ္ၿပီး စာေတြ ေရးစမ္းပါဗ်ာလို႔" တိုက္တြန္းသူေတြက တိုက္တြန္း ခဲ့ၾကတာ ၾကာခဲ့ပါၿပီ။ တိုက္တြန္းၾကတဲ့ အရင္းႏွီးဆံုးမိတ္ေဆြမ်ားထဲက တစ္ဦးကေတာ့ အေမရိကန္မွာေရာက္ေနတဲ့ ေဒါက္တာေသာင္းတင္ (စာေရးဆရာ လူမ်ိဳးေနာ္)ပါ။ ဇနီးျဖစ္သူက အနီးကပ္ အားေပးတိုက္တြန္းခဲ့ သလို သမီးျဖစ္သူကေတာ့ ယခုဘေလာ့ကို အစမွအဆံုး လုပ္ေပးခဲ့တာ ျဖစ္ တယ္။ ေရးမယ္ ေရးမယ္နဲ႔ အခုမွပဲ ေရးျဖစ္ပါေတာ့တယ္။ ကမာၻမွာ အရည္ အေသြး အေကာင္းဆံုးကၽြန္းထြက္ရွိတဲ့ အမိျမန္မာျပည္နဲ႔ ကၽြန္းပင္ေတြ ၀န္း ရံထားေလ့ရွိခဲ့တဲ့ ေမြးဇာတိ ကန္႔ဘလူၿမိဳ႔ကို အမွတ္တရ ဂုဏ္ျပဳ႔လ်က္ ဒီဘေလာ့၏အမည္ကို 'ကၽြန္းသာယာ'လို႔ ေပးလိုက္ပါသည္။

Friday, March 20, 2020

စင္ကာပူနိုင္ငံမွ ကိုရိုနာဗိုင္းရပ္စ္ကူးစက္ေရာဂါဆိုင္ရာ ဆက္ႏြယ္သတင္းမ်ား


ပံုမွန္ေက်ာင္းပိတ္ရက္ ၁ ပတ္အၿပီး ေက်ာင္းမ်ားျပန္ဖြင့္ခဲ့ 




ႏွစ္စဥ္ မတ္လမွာပိတ္ေနက်အတိုင္း ေက်ာင္း ၁ ပတ္ပိတ္ၿပီးေနာက္ ၂၃ ရက္ေန႔က ေက်ာင္းအားလံုးျပန္ဖြင့္ခဲ့သည္။

ေက်ာင္းမ်ား ျပန္ဖြင့္ပါမည္ေလာ ဆက္ၿပီးပိတ္ထားပါမည္ေလာဟူေသာသံသယမ်ား ေပ်ာက္သြားၾက၏။

သို႔ေသာ္ ေက်ာင္းသူေက်ာင္းသားႏွင့္ဆရာဆရာမ ၁၀ ရာခိုင္ႏႈန္းခန္႔ကမူ ေက်ာင္းသို႔ျပန္မလာခဲ့ၾကေၾကာင္းသိရသည္။

ေက်ာင္းမ်ားျပန္ဖြင့္ခဲ့ေသာ္လည္း ကိုရိုနာဗားရပ္စ္ကူးစက္ျခင္းမွကာကြယ္ရန္ အထူးအစီအစဥ္မ်ားျပဳလုပ္ထားသည္။ ေက်ာင္းသူေက်ာင္းသားမ်ားအခ်င္းခ်င္း နီးနီးကပ္ကပ္ထိေတြ ႔မႈ ဆက္ဆံမႈမရွိၾကေစရန္ စာသင္ခန္းႏွင့္ စာေမးပြဲအခန္းမ်ားကို လံုၿခံဳစိတ္ခ်ရသည့္အကြာအေ၀းမ်ား (safe distancing measures) ေဆာင္ရြက္ထားရွိေၾကာင္း ပညာေရး၀န္ႀကီး အြန္ယီကြန္းက ေျပာခဲ့သည္။



စားေသာက္ကုန္အသီးအရြက္ေတြ မျပတ္လပ္ ေစ်းမတက္


                  Photo - မတ္လ ၁၈ ရက္ စင္ကာပူနိုင္ငံထုတ္ Lianhe Wanbao သတင္းစာမွပံု။


ကိုရိုနာဗားရပ္စ္ထိန္းခ်ဳပ္ဖို႔ မေလးရွာနိုင္ငံက နယ္စပ္ကန္႔သတ္ပိတ္ဆို႔မႈလုပ္လိုက္တာေၾကာင့္ စင္ကာပူနိုင္ငံမွာ ေန႔စဥ္စားေသာက္ကုန္အသီးအရြက္ေတြ (fresh food/groceries) ျပတ္လပ္မွာ ေစ်းတက္မွာကို စိုးရိမ္စရာမလိုဘူးလို႔ အသီးအရြက္သြင္းကုန္ပို႔ကုန္အသင္း (Singapore Fruits and Vegetables Importers and Exporters Association) ဥကၠ႒ Mr Tay Khiam Back ကေျပာပါတယ္။ 

ေနာက္ၿပီး အက္စ္အက္ဖ္ေအလို႔ေခၚတဲ့The Singapore Food Agency (SFA) ကလဲ ၾကက္ဥအပါအ၀င္ ေန႔ စဥ္စားေသာက္ကုန္အသီးအရြက္ေတြကို စင္ကာပူနိုင္ငံက ကမ ၻာ့နိုင္ငံေပါင္း ၁၇၀ ေက်ာ္တို႔ကတင္သြင္းေနတာေၾကာင့္ ထိခိုက္စရာမရွိဘူးလို႔ေျပာပါေသးတယ္။   






No comments:

Post a Comment