"ဘေလာ့လုပ္ၿပီး စာေတြ ေရးစမ္းပါဗ်ာလို႔" တိုက္တြန္းသူေတြက တိုက္တြန္း ခဲ့ၾကတာ ၾကာခဲ့ပါၿပီ။ တိုက္တြန္းၾကတဲ့ အရင္းႏွီးဆံုးမိတ္ေဆြမ်ားထဲက တစ္ဦးကေတာ့ အေမရိကန္မွာေရာက္ေနတဲ့ ေဒါက္တာေသာင္းတင္ (စာေရးဆရာ လူမ်ိဳးေနာ္)ပါ။ ဇနီးျဖစ္သူက အနီးကပ္ အားေပးတိုက္တြန္းခဲ့ သလို သမီးျဖစ္သူကေတာ့ ယခုဘေလာ့ကို အစမွအဆံုး လုပ္ေပးခဲ့တာ ျဖစ္ တယ္။ ေရးမယ္ ေရးမယ္နဲ႔ အခုမွပဲ ေရးျဖစ္ပါေတာ့တယ္။ ကမာၻမွာ အရည္ အေသြး အေကာင္းဆံုးကၽြန္းထြက္ရွိတဲ့ အမိျမန္မာျပည္နဲ႔ ကၽြန္းပင္ေတြ ၀န္း ရံထားေလ့ရွိခဲ့တဲ့ ေမြးဇာတိ ကန္႔ဘလူၿမိဳ႔ကို အမွတ္တရ ဂုဏ္ျပဳ႔လ်က္ ဒီဘေလာ့၏အမည္ကို 'ကၽြန္းသာယာ'လို႔ ေပးလိုက္ပါသည္။

Saturday, June 20, 2020

ဆိုင္မွာစားလို႔ ရပါၿပီဗ်ိဳ ႔




                     ဇြန္လ ၁၉  ရက္ေန႔က ၀ု႔ဒ္လဲန္းကုန္တိုက္ႀကီးကဆိုင္ေတြမွာ လူေတြနဲ႔စည္စည္ကားကား။



ေခါင္းစဥ္ကိုဖတ္ရၿပီး ရုတ္တရက္ဆိုေတာ့ 'ဆိုင္မွာစားလို႔ရတာက ဘာမ်ားအထူးအဆန္းျဖစ္လို႔လဲ'လို႔ ထင္စရာရွိပါတယ္။

ဟုတ္ပါတယ္။

ကိုဗစ္-၁၉ ရဲ ႔ေက်းဇူးေတာ္ေၾကာင့္ စင္ကာပူနိုင္ငံမွာ ဧၿပီလ ၇ ရက္ေန႔ကစၿပီး 'စားကစ္ဘရိတ္ကာ' (circuit breaker) လို႔ေခၚတဲ့ တင္းက်ပ္တဲ့ ခပ္ခြာခြာေနထိုင္ေရးမူ(safe distancing measures) ကို ၂ လၾကာ ခ်မွတ္ခဲ့တာျဖစ္လို႔ မိမိတို႔တေတြဟာ လက္ဘက္ရည္ဆိုင္အပါအ၀င္ စားေသာက္ဆိုင္ေတြအားလံုးမွာ အစားအစာမ်ားကို ပံုမွန္လို ထစား ထိုင္စားလို႔ မရေတာ့ပါဘူး။ 

ဆိုင္ကေန၀ယ္ၿပီး ယူသြားလို႔ပဲရေတာ့တာ။ 

ဆိုင္ေတြမွာ ထိုင္စားခဲ့ရင္ ကိုဗစ္-၁၉ စည္းကမ္းမ်ားနဲ႔အညီ ဥပေဒအရအျပစ္ျဖစ္ပါတယ္။
ေငြ ဒါမွမဟုတ္ ေထာင္ဒဏ္အထိ အျပစ္ေပးခံရတတ္ပါတယ္။

ခြင့္ျပဳထားတဲ့ တစ္ေနရာရာမွာပဲ စားနိုင္ၾကရေတာ့တာ။

ဒါေၾကာင့္ စားေသာက္ဆိုင္ေတြက စားပြဲေတြမွာ ထိုင္ခံုေတြမရွိၾကေတာ့ဘူး။ 

ထိုင္ခံုေတြကိုေခါက္ထား ထပ္ထားၿပီး ဆိုင္ရဲ ႔တစ္ေနရာရာမွာ သိမ္းထားၾကတာကိုေတြ႔ခဲ့ၾကရတယ္။ 

စားပြဲေတြခမ်ာ အေမာ္မဲ့ရွာၾကေပါ့ေလ။

အဲ ဒါေပမယ့္ ..

အခုလ ၁၈ ရက္ေန႔ကစၿပီး 'စားကစ္ဘရိတ္ကာအလြန္' (post-circuit breaker) ကာလရဲ ႔ ပထမကာလ (Phase One) ဟာ ေအာင္ျမင္စြာၿပီးသြားခဲ့တာေၾကာင့္ ေနာက္တစ္ေန႔ျဖစ္တဲ့ ၁၉ ရက္ (ေသာၾကာေန႔) ကစၿပီး စားေသာက္ဆိုင္ေတြမွာ သတ္မွတ္ထားတဲ့ကိုဗစ္-၁၉ စည္းကမ္းမ်ားနဲ႔အညီ စားေသာက္ၾကဖို႔ ခြင့္ျပဳခဲ့ပါတယ္။

ပထမကာလ (Phase One) ေအာင္ျမင္တယ္ဆိုတာကို ဘာနဲ႔တိုင္းတာပါသလဲ။

ေဒသခံနိုင္ငံသား (တနည္း နိုင္ငံျခားမွျပန္လာသည့္စင္ကာပူနိုင္ငံသားႏွင့္ နိုင္ငံျခားမွလာေရာက္သူနိုင္ငံျခားသား မဟုတ္ၾကသူမ်ား) မွာ ကိုဗစ္-၁၉ ဗိုင္းရပ္(စ)ေရာဂါပိုးကူးစက္မႈ (community infection) ေလ ွ်ာ့နည္းလာတာ ၂ ပတ္ၾကာတဲ့အထိ အဲဒီအတိုင္းဆက္လက္တည္ၿငိမ္ေနခဲ့တဲ့အတြက္ေၾကာင့္လို႔ဆိုပါတယ္။





ဒါေၾကာင့္ ဒီလိုေန႔ကိုေစာင့္ေနတဲ့မိမိဟာ 'ခြင့္ျပဳခ်က္ရတဲ့ပထမဆံုးေန႔မွာပဲ စားမယ္' လို႔ႀကံဳး၀ါးထားခဲ့တဲ့အတိုင္း ေန႔ခင္းအလုပ္ၿပီးလို႔ျပန္လာတဲ့အခါ KFC ဆိုင္မွာ ေန႔လည္စာကို ထိုင္ၿပီးစားျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။








ေကာ့(စ)ေ၀းပြိဳင့္ကုန္တိုက္ႀကီး
ထဲက KFC ဆိုင္








အစကေတာ့ အိမ္ရွင္မနဲ႔အတူ အခါတိုင္းလို စားၾကဖို႔ပါပဲ။

ဒါေပမယ့္ အိမ္ရွင္မက မလာနိုင္တာေၾကာင့္ အစက ဒီမွာစားဖို႔ဆိုတာထက္ အေျခအေနဘယ္လိုရွိလဲသိခ်င္တာနဲ႔ ေကာ့(စ)ေ၀းပြိဳင့္ကုန္တိုက္ႀကီးရွိေျမညီထပ္က KFC ဆိုင္ကိုသြားၾကည့္လိုက္ပါတယ္။

မိမိ ေစာေစာက ထင္ထားသလို ဆိုင္ထဲမွာလူမမ်ားတာေတြ႔ရလို႔ တစါထဲ ၀င္စားျဖစ္လိုက္ေတာ့တာ။

တကယ္လို႔ ဆိုင္ထဲမွာလူေတြမ်ားေနမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ဒီမွာမစားပဲ မိမိတို႔အိမ္နဲ႔နီးတဲ့ ဂ်ဴေရာင္း၀က္(စ)ကိုေရာက္ေတာ့မွ စားမယ္၊ အိမ္ရွင္မနဲ႔သားအတြက္လဲ ၀ယ္သြားေပးလိုက္မယ္လို႔ ေတြးထားခဲ့တာျဖစ္တယ္။

အခုေတာ့ အဆင္ေျပေနတာေၾကာင့္ စားျဖစ္သြားခဲ့တာျဖစ္တယ္။



No comments:

Post a Comment