မိမိ အလုပ္သြားရသည့္ရက္မ်ားတြင္ နံနက္စာကို အလုပ္မသြားမီ အိမ္မွာအၿမဲစားေလ့ရွိသည္။
ပံုမွန္အားျဖင့္ တနလၤာေန႔မွေသာၾကာေန႔အထိ ၅ ရက္ျဖစ္သည္။
စေန တနဂၤေႏြလို အလုပ္ပိတ္ရက္မ်ားတြင္ စေနတစ္ရက္ကို တစ္ပတ္စာခ်က္ျပဳတ္စရာေတြ
ထြက္၀ယ္ရင္း အျပင္မွာစားေလ့ရွိပါသည္။
ရပ္ကြက္ထဲကေစ်းမွာ နံနက္စာစားတာမ်ားၿပီး ကုန္တိုက္တစ္ခုခုရွိ 'NTUC' သို႔မဟုတ္ 'Giant'
ဆိုင္မ်ားသို႔သြားကာ ခ်က္ျပဳတ္စရာေတြ၀ယ္သည္။
တနဂၤေႏြေန႔တြင္မူ အိမ္မွာနားနားေနေနေနရင္း အိမ္ရွင္မက ျမန္မာအစားအစာတမ်ိဳးမ်ိဳးကို စီ
မံလုပ္ကၽြးတတ္ပါသည္။
မုန္႔ဟင္းခါး အုန္းနို႔ေခါက္ဆြဲ ခ်က္သည္။
ဆီထမင္းေက်ာ္သည္။ ေကာက္ညင္းေပါင္းသည္။
ယေန႔လိုေန႔မွာဆိုက ျမန္မာ့ဂႏၴဝင္နံနက္စာျဖစ္ေသာ ပဲျပဳတ္ႏွင့္ထမင္းေၾကာ္စားျဖစ္သည္။
မေန႔က ျမန္မာျပည္သို႔ေငြပို႔စရာရွိသျဖင့္ စင္ကာပူျမန္မာရြာႀကီးဟုထင္ရွားသည့္ 'ပဲန္နင္းစူး
လားပလာစာ'ကိုေရာက္ရင္း ျမန္မာဆိုင္က စေတာ္ပဲျပဳတ္၊ ဒညင္းသီးႏွင့္ သရက္ခ်ဥ္တို႔၀ယ္
ခဲ့ေသာေၾကာင့္ ဒီကေန႔နံနက္တြင္ အရသာစံုလွေသာ ျမန္မာ့ဂႏၴဝင္နံနက္စာထမင္းေၾကာ္ကို
ျမိန္ယွက္စြာစားနိုင္ခဲ့သည္။
အိမ္ရွင္မအား ေက်းဇူးတင္မိေၾကာင္းကိုလည္း တဆက္တည္းေျပာလိုပါသည္။
No comments:
Post a Comment