"ဘေလာ့လုပ္ၿပီး စာေတြ ေရးစမ္းပါဗ်ာလို႔" တိုက္တြန္းသူေတြက တိုက္တြန္း ခဲ့ၾကတာ ၾကာခဲ့ပါၿပီ။ တိုက္တြန္းၾကတဲ့ အရင္းႏွီးဆံုးမိတ္ေဆြမ်ားထဲက တစ္ဦးကေတာ့ အေမရိကန္မွာေရာက္ေနတဲ့ ေဒါက္တာေသာင္းတင္ (စာေရးဆရာ လူမ်ိဳးေနာ္)ပါ။ ဇနီးျဖစ္သူက အနီးကပ္ အားေပးတိုက္တြန္းခဲ့ သလို သမီးျဖစ္သူကေတာ့ ယခုဘေလာ့ကို အစမွအဆံုး လုပ္ေပးခဲ့တာ ျဖစ္ တယ္။ ေရးမယ္ ေရးမယ္နဲ႔ အခုမွပဲ ေရးျဖစ္ပါေတာ့တယ္။ ကမာၻမွာ အရည္ အေသြး အေကာင္းဆံုးကၽြန္းထြက္ရွိတဲ့ အမိျမန္မာျပည္နဲ႔ ကၽြန္းပင္ေတြ ၀န္း ရံထားေလ့ရွိခဲ့တဲ့ ေမြးဇာတိ ကန္႔ဘလူၿမိဳ႔ကို အမွတ္တရ ဂုဏ္ျပဳ႔လ်က္ ဒီဘေလာ့၏အမည္ကို 'ကၽြန္းသာယာ'လို႔ ေပးလိုက္ပါသည္။

Sunday, March 27, 2022

စာၾကည့္တိုက္ႏွင့္စာအုပ္မ်ား (၈) Strength Training-2]

 

             

                                       








သုေတသနျပဳေလ့လာေတြ႔ရွိခ်က္မ်ားအရ ၾကြက္သားမ်ားသန္စြမ္းလာေအာင္ေလ့က်င့္ျခင္းျဖင့္ၾကြက္

သားမ်ားအထူးတလည္ႀကီးထြားလာမည္မဟုတ္ေပ။

အလာတူပင္ ၾကြက္သားမ်ားႀကီးထြားလာေရးအတြက္ေလ့က်င့္ေပးျခင္းျဖင့္ ၾကြက္သားမ်ားအထူးတ

လည္သန္စြမ္းလာၾကမည္မဟုတ္ပါေခ်။

ထိုေၾကာင့္ ၾကြက္သားမ်ားႀကီးထြားလာေစရန္ Hypertrophy Training ေခၚေလ့က်င့္မႈမ်ိဳးျပဳလုပ္ေပးရ

မည္ျဖစ္သကဲ့သို႔ ၾကြက္သားမ်ားသန္စြမ္းလာေစရန္ Strength Training ေခၚေလ့က်င့္မႈမ်ိဳးျပဳလုပ္ေပးရ

မည္ျဖစ္သည္။













အာဟာရအေရအတြက္(ပမာဏမ)ျပည့္၀မႈ၊ အာဟာရအရည္အေသြးရွိမႈႏွင့္စနစ္တက်စားသံုးျခင္း

(timing of nutrient consumption) တို႔သည္ ၾကြက္သားသန္စြမ္းေရးေလ့က်င့္မႈ (Strength 

training)၊ ၾကြက္သားႀကီးထြားမႈ၊ အားကစားစြမ္းေဆာင္မႈႏွင့္ အဆီေလ ွ်ာ့ခ်ေရးတို႔အတြက္အေရး

ႀကီးပါသည္။ အဘယ္ေၾကာင့္ဆိုေသာ္ ယင္းတို႔သည္ အဲနာေဘာလစ္ႏွင့္ကဲတာေဘာလစ္ေဟာ္မုန္း

မ်ားထုတ္လႊတ္မႈ (complex release of anabolic and catabolic hormones) ျဖစ္ေစေသာ

ေၾကာင့္ျဖစ္သည္။


ၾကြက္သားသန္စြမ္းေရးေလ့က်င့္မႈမျပဳလုပ္မီႏွင့္ျပဳလုပ္ၿပီးအခ်ိန္မ်ားမွာ အာဟာရစားသံုး ျခင္းသည္ 

အထက္တြင္ေျပာခဲ့သည့္ ေဟာ္မုန္းမ်ားထုတ္လႊတ္မႈႏွင့္ခႏၶာကိုယ္အႏွံ႔သို႔ အာဟာရျဖန္႔ေ၀ပို႔ေပးျခင္း

တို႔အေပၚသက္ေရာက္မႈရွိၿပီး စကဲလီတယ္ၾကြက္သားမ်ား(skeletal muscle)၏အာဟာရရရွိမႈကို အ

ေျပာင္းအလြဲျဖစ္ေစနိုင္ပါသည္။ 
















လူတြင္ ၾကြက္သားအမ်ိဳးအစား ၃ မ်ိဳးရွိပါသည္။







၁) စကဲလီတယ္ၾကြက္သား (striated muscle ဟုလည္းေခၚသည္။)

၂) ေခ်ာေမြ ႔ၾကြက္သား (smooth muscle)

၃) ႏွလံုးၾကြက္သား (cardiac muscle)






































No comments:

Post a Comment