အိမ္ရွင္မ၏လက္ရာ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ဟင္းခ်ိဳ
ယခုတေလာ စင္ကာပူတြင္ ရာသီဥတုပူသည္။
လမ္းထြက္မွ ပူသည္မဟုတ္။
အိမ္ထဲမွာေနရင္းလည္း ပူအိုက္သည္။
အျပင္ထြက္ေသာအခါ ပိုဆိုး၏။
ေဆးရံုတြင္ အခါတိုင္းအလုပ္လုပ္ေနတုန္းက ပူသည္ဟုထူးထူးျခားျခားမခံစားမိေပ။
ယခုအခါ ဘတ္စ္ကားမွတ္တိုင္မွ ေဆးရံုအထဲသို႔ ပံုမွန္လမ္းေလ်ာက္သြားရံုျဖင့္ ေခြ်းစို႔ကာပူအိုက္လာသည္။
၇ မိနစ္ ၈ မိနစ္ခန္႔ လမ္းေလ်ာက္လာရံုျဖင့္ မ်က္ႏွာကိုေခြ်းသုတ္ရေတာ့ၿပီ။
သို႔ေသာ္ ဌာနတြင္ ေလေအးစက္ေၾကာင့္ ခံသာေသး၏။
လူနာေဆာင္မ်ားတြင္ ေလေအးစက္မရွိပဲ ပန္ကာမ်ားသာရွိသျဖင့္ လူနာၾကည့္ရင္း စမ္းသပ္ရင္း သိသိသာသာႀကီးအိုက္လာသည္။
မ်က္ႏွာသာမဟုတ္ပဲ တစ္ကုိယ္လံုးေခြ်းမ်ားထြက္လာတတ္သည္။
လမ္းမွာ အလုပ္မွာ ဓာတ္ေလွကားထဲမွာ လူေတြႏွင့္ေတြ႔က 'ပူတယ္ေနာ္' 'ရာသီဥတုက ပူလိုက္တာ' ဟု မွတ္ခ်က္ျပဳႏႈတ္ဆက္ၾကသည္။
သို႔ျဖစ္ရာ အိမ္ရွင္မက အခုရက္ပိုင္း ကင္ပြန္းခ်ဥ္ဟင္းခ်ိဳေလးခ်က္သျဖင့္ အခါတိုင္းထက္ ပို၍ေသာက္ေကာင္းသည္။ ေသာက္လိုက္သည္ႏွင့္ ရင္ထဲမွာ သိသိသာသာေအးဆင္းသြားေတာ့သည္။
ထိုေၾကာင့္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္၏ေဆးဘက္၀င္အာဟာရတန္ဖိုးကို တန္ဖိုးထားမိ၏။
ျမန္မာ့ေဆးစြမ္းအေၾကာင္းေဆာင္းပါးတစ္ပုဒ္တြင္ ေအာက္ပါအတိုင္းေရးထားသည္။
ပူျပင္းေျခာက္ေသြ႔ေသာေႏြကာလႏွင့္လိုက္ဖက္ေသာ အစာလည္းေဆး၊ ေဆးလည္းအစာတစ္မ်ိဳးမွာ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ျဖစ္သည္တဲ့။
No comments:
Post a Comment