"ဘေလာ့လုပ္ၿပီး စာေတြ ေရးစမ္းပါဗ်ာလို႔" တိုက္တြန္းသူေတြက တိုက္တြန္း ခဲ့ၾကတာ ၾကာခဲ့ပါၿပီ။ တိုက္တြန္းၾကတဲ့ အရင္းႏွီးဆံုးမိတ္ေဆြမ်ားထဲက တစ္ဦးကေတာ့ အေမရိကန္မွာေရာက္ေနတဲ့ ေဒါက္တာေသာင္းတင္ (စာေရးဆရာ လူမ်ိဳးေနာ္)ပါ။ ဇနီးျဖစ္သူက အနီးကပ္ အားေပးတိုက္တြန္းခဲ့ သလို သမီးျဖစ္သူကေတာ့ ယခုဘေလာ့ကို အစမွအဆံုး လုပ္ေပးခဲ့တာ ျဖစ္ တယ္။ ေရးမယ္ ေရးမယ္နဲ႔ အခုမွပဲ ေရးျဖစ္ပါေတာ့တယ္။ ကမာၻမွာ အရည္ အေသြး အေကာင္းဆံုးကၽြန္းထြက္ရွိတဲ့ အမိျမန္မာျပည္နဲ႔ ကၽြန္းပင္ေတြ ၀န္း ရံထားေလ့ရွိခဲ့တဲ့ ေမြးဇာတိ ကန္႔ဘလူၿမိဳ႔ကို အမွတ္တရ ဂုဏ္ျပဳ႔လ်က္ ဒီဘေလာ့၏အမည္ကို 'ကၽြန္းသာယာ'လို႔ ေပးလိုက္ပါသည္။

Saturday, June 22, 2019

ရာသီအပူႏွင့္ကင္ပြန္းခ်ဥ္ဟင္းခ်ိဳ




                

အိမ္ရွင္မ၏လက္ရာ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ဟင္းခ်ိဳ


ယခုတေလာ စင္ကာပူတြင္ ရာသီဥတုပူသည္။

လမ္းထြက္မွ ပူသည္မဟုတ္။
အိမ္ထဲမွာေနရင္းလည္း ပူအိုက္သည္။
အျပင္ထြက္ေသာအခါ ပိုဆိုး၏။

ေဆးရံုတြင္ အခါတိုင္းအလုပ္လုပ္ေနတုန္းက ပူသည္ဟုထူးထူးျခားျခားမခံစားမိေပ။

ယခုအခါ ဘတ္စ္ကားမွတ္တိုင္မွ ေဆးရံုအထဲသို႔ ပံုမွန္လမ္းေလ်ာက္သြားရံုျဖင့္ ေခြ်းစို႔ကာပူအိုက္လာသည္။
၇ မိနစ္ ၈ မိနစ္ခန္႔ လမ္းေလ်ာက္လာရံုျဖင့္ မ်က္ႏွာကိုေခြ်းသုတ္ရေတာ့ၿပီ။

သို႔ေသာ္ ဌာနတြင္ ေလေအးစက္ေၾကာင့္ ခံသာေသး၏။

လူနာေဆာင္မ်ားတြင္ ေလေအးစက္မရွိပဲ ပန္ကာမ်ားသာရွိသျဖင့္ လူနာၾကည့္ရင္း စမ္းသပ္ရင္း သိသိသာသာႀကီးအိုက္လာသည္။

မ်က္ႏွာသာမဟုတ္ပဲ တစ္ကုိယ္လံုးေခြ်းမ်ားထြက္လာတတ္သည္။

လမ္းမွာ အလုပ္မွာ ဓာတ္ေလွကားထဲမွာ လူေတြႏွင့္ေတြ႔က 'ပူတယ္ေနာ္' 'ရာသီဥတုက ပူလိုက္တာ' ဟု မွတ္ခ်က္ျပဳႏႈတ္ဆက္ၾကသည္။

သို႔ျဖစ္ရာ အိမ္ရွင္မက အခုရက္ပိုင္း ကင္ပြန္းခ်ဥ္ဟင္းခ်ိဳေလးခ်က္သျဖင့္ အခါတိုင္းထက္ ပို၍ေသာက္ေကာင္းသည္။ ေသာက္လိုက္သည္ႏွင့္ ရင္ထဲမွာ သိသိသာသာေအးဆင္းသြားေတာ့သည္။ 

ထိုေၾကာင့္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္၏ေဆးဘက္၀င္အာဟာရတန္ဖိုးကို တန္ဖိုးထားမိ၏။

ျမန္မာ့ေဆးစြမ္းအေၾကာင္းေဆာင္းပါးတစ္ပုဒ္တြင္ ေအာက္ပါအတိုင္းေရးထားသည္။

ပူျပင္းေျခာက္ေသြ႔ေသာေႏြကာလႏွင့္လိုက္ဖက္ေသာ အစာလည္းေဆး၊ ေဆးလည္းအစာတစ္မ်ိဳးမွာ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ျဖစ္သည္တဲ့။









No comments:

Post a Comment